Свято Геловін в нашій гімназії!

Містичне та дуже яскраве свято Геловін (Halloween) прийшло до України нещодавно і святкується вніч з 31 жовтня на 1 листопада.

Геловін походить від свята древніх кельтів, яке носило назву Самайн. Основною його метою було ознаменувати закінчення збирання врожаю та подякувати богам за нього.

Також цього дня було прийнято вшановувати предків. За легендами, душі покійних поверталися на землю, щоб ще раз побачити своїх рідних. На жаль, разом із ними виходила й усіляка нечиста сила. Тому люди виряджалися в різних монстрів, щоб цим маскуванням обдурити злих духів.

В Україні Геловін сприймають неоднозначно. Пов'язано це з нашими традиціями, культурною спадщиною та релігією.

Містичне свято особливо обожнюють діти - адже цього дня можна приміряти костюм улюбленого кіногероя, знаменитості або страховиська і зібрати гору солодощів. Тому на запитання "Якого числа Хелловін?" будь-яка дитина вам відповість - 31 жовтня. За західноєвропейською традицією, День усіх святих відзначають 1 листопада, а вечір напередодні цього дня, присвячений спочилим родичам, називається All Hallows Evening і перекладається як "вечір усіх святих". Так і з'явилася назва свята - Хелловін, і дата - 31 жовтня.

ФОТО ТУТ...

Кiлькiсть переглядiв: 71