День української писемності в нашій гімназії!

27 жовтня все світове українство відзначає День української писемності та мови. У цей день вшановується пам’ять Преподобного Нестора Літописця (письменника-агіографа, першого історика Київської Русі, мислителя, вченого, ченця Києво-Печерського монастиря), з чиїм ім’ям пов’язують започаткування писемної української мови.

За час свого існування українська пережила не менше пів тисячі циркулярів та указів, постанов і ухвал, розпоряджень та наказів про заборону. Але вона вистояла! І сьогодні, маючи безпрецендентну підтримку за всі роки новітньої історії незалежності, пішла у свій вирішальний контрнаступ. Кожен, говорячи українською, наближає Перемогу!

Щороку в День української писемності та мови стартує Міжнародний конкурс ім. Петра Яцика. У ньому беруть участь знавці мови з 20 країн світу.

Одна з традицій свята Дня української писемноності - радіодиктант національної єдності. Цього року українці 23-й рік поспіль писатимуть радіодиктант - текст його створила українська поетеса та перекладачка Катерина Калитко, називається він "Дороги України", читав - актор театру та кіно Олексій Гнатковський.

Сьогодні учні та вчителі нашої гімназії долучилися до написання радіодиктанту української єдності.

Любіть українську мову!

Плекайте українську мову!

Говоріть українською!

ФОТО ТУТ...

Кiлькiсть переглядiв: 109